Satelliittilaitesuositukset merelle

Satelliittilaitesuositukset merelle

Satelliittilaitteet veneilijöille ja merenkävijöille

Satelliittilaitteet ovat hyvä turva veneilijöille ja merenkävijöille tilanteissa, joissa GSM-verkkoa ei ole saatavilla. Alla satelliittilaitevaihtoehtoja, jotka soveltuvat erityisesti vesillä liikkujille. Jos tarvitset apua laitevalintaan, opastamme mielellämme.

Lisätietoa ja suosituksia esimerkiksi lapinkävijöille ja retkeilijöille soveltuvista laitteista välilehdellä laitesuositukset ja asiakkaiden käyttökokemuksia

Iridium OpenPort

Iridium OpenPort tarjoaa 128 kb/s datanopeuden jolla sähköposti, web ja säädatayhteyden sujuvat huoletta. Laite tarjoaa ethernet-rajapinnan joten useamman koneen tai macin liittäminen ei tuota ongelmia. Liittämällä OpenPorttiin wlan tukiaseman voi datayhteyttä käyttää ongelmitta myös älypuhelimilla. Myymme Iridium OpenPort-laitteita ja annamme tukea.

Inmarsat Fleet One Broadband

Inmarsat Fleet One Broadband tarjoaa hitaimmillaankin 384 kb/s datanopeuden jolla sähköposti, web ja säädatayhteyden sujuvat huoletta. Laite tarjoaa ethernet-rajapinnan joten useamman koneen tai macin liittäminen ei tuota ongelmia. Liittämällä OpenPorttiin wlan tukiaseman voi datayhteyttä käyttää ongelmitta myös älypuhelimilla. Puheäänen laatu on myös loistava. Myymme Inmarsat Fleet One Broadband -laitteita ja annamme tukea.

Iridium Go!

Iridium Go on sähköpostiin ja säädataan toimiva ratkaisu. Suosittelemme valtameriylityksiin rajoittamattoman datan ja tekstiviestit tarjoavaa liittymää. Kun käyttöä on vähemmän voi käyttää edullisempaa lititymää ja välillä laittaa liittymän parkkiin edulliseen data-only liittymään.

Iridum Go! ja Unlimited liittymä on saanut erityistä kiitosta toimivuudestaan. Vuokraamme ja myymme Iridiu GO! laitteita ja annamme tukea.

Thuraya SatSleeve Hotspot

Thuraya tarjoaa toimivan pakettidatan. Toimiva ratkaisu sähköpostiin, säädataan ja muuhun hitaaseen webin käyttöön kun pysytään Thurayan peittoalueella joka on karkeasti pohjanmereltä Kanarialle, Japaniin ja Australiaan.  Lisää tietoa laitteesta vuokraussivultamme. Vuokraamme ja myymme näitä laitteita ja annamme tukea.

InReach Hätälähettimet

InReach hätälähetin mahdollistaa kaksisuuntaisen tekstiviestiliikenteen suoraan GSM-verkon matkapuhelimiin. Liitettävyys myös älypuhleimeen tai tablettiin. Tarjoaa viestintään erittäin tehokkaan ja toimivan ratkaisun. Lisää tietoa InReach laitteesta vuokraus-sivullamme. Vuokraamme ja myymme näitä Thuraya SatSleeve Hotspot laitteita ja annamme tukea.

Muut hätälähettimet

Suosittelemme jokaiselle miehistön jäsenelle pelastuliiviin asennettavaksi hätälähettimen. Suosittelemme hankkimaan jokaisen miehistönjäsenen liiviin “mies yli laidan” laitteen joka hälyttää kun yhteys veneessä olevaan vastalaitteeseen häviää. Järjestelmä voidaan yhdistää myös navigaatiolaitteisiin jolloin navigaatiolaitteet osoittavat samantien suunnan ja etäisyyden putoamispaikkaan palaamiseksi.

EPIRB on veneeseen kiinteästi asennettava hätälähetin. Jotkin mallit irtoavat veneestä jos se uppoaa. Ehdoton laite mutta valitettavasti paikantaa vain itsensä – ei veneilijää. Näitä laitteita emme ainakaan toistaiseksi vielä myy.

Persona Location Beamer, PLB on henkilökohtainen hätälähetin. Useimmissa malleissa on GPS jolloin paikannus on tarkka. Järjestelmän luotettavuus on erinomainen. Etuna on myös toinen signaali jota voidaan käyttää paikalliseen etsimiseen, meripelastajilla on näihin peilauslaitteet. Heikkona puolena on, että laite koodataan henkilökohtaiseksi eli sitä ei voi lainata. Laite on aika iso pidettäväksi koko ajan mukana, esimerkiksi pelastusliivissä pidettäväksi. Lisäksi laite on melko kallis, ainoastaan hätäkäyttöön tarkoitetusta laitteesta 1000 euroa on monelle liian suuri investointi vasrinkin kun edullisempia vaihtoehtoja on tarjolla. Näitä laitteita ei ole tällä hetkellä valikoimissamme.

Kannettavan tietokoneen ohjelmasuosituksia

Suosittelemme ehdottomasti valitsemaan erikoissuojatun, ruggeroidun kannettavan tietokoneen valtamerille. Tavalliset,suojaamattomat laitteet ovat herkkiä kosteudelle, ja sitä merellä on aina. “Merikelpoisia” kannettavia tietokoneita on saatavilla sekä uusina, että kohtuuhintaisina käytettyinä. Käytettyihin ruggeroituihin koneisiin on erikoistunut Nordic IT Solutions, www.laptops.fi

Optimoitu sähköposti

Käytännössä välttämätön jotta sähköposti kulkisi hitaan Iridum yhteyden yli. Thurayalla sähköposti onnistuu POP3-protokollaan käyttäenkin, mutta kompressoiva sähköposti säästää kuluissa varsinkin jos joudutaan käyttämään hidasta ja aikaveloituksellista piirikytkentäistä dataa.Ocens

Ocens

Myymme näitä ja annamme tukea. Ilman tukea hinta on valmistajan hinnasto + alv. Asennustuesta joudumme veloittamaan koska ohjelmiston myyntiprovisio on olematon.

Onsatmail

Useimpien uusien liittymiemme mukana saa ilmaiseksi lisenssin Onsatmailiin. Tähänastisten kokemustemme mukaan on lähes samaa tasoa kuin Ocens, voi suositelle. Asennus onnistuu itsekin pienellä pc-käyttökokemuksella. Jos me hoidamme asennuksen niin joudumme siitä veloittamaan.

Webin selaus 

Webin selaus toimii iridium-yhteydellä huonosti tai erittäin huonosti. Nykyiset sivut ovat niin raskaita, että iridiumin datanopeus loppuu auttamatta kesken. Tekstimuotoisenkin sivun lukeminen tulee kalliiksi vaikka onnistuu kyllä.Webin alkuajoita on Web to mail – palveluita joissa lähetetään sähköpostilla pyyntö erityiselle serverille saada jokin web-sivu. Serveri sitten hakee sivun, muokkaa sitä pienemmäksi ja lähettää sivun sähköpostissa. Suurin osa käytössä olleista palveluista on suljettu mutta yksi palvelu tuntuu toimivan. Tällä saat yksinkertaiset, pääosin tekstimuotoiset, sivut näppärästi haettua koneellesi. Toimii esim. Ylen tekstimuotoisten uutissivujen lukemisessa. Lisätietoa Agoran web-sivuilta. Ainoa Agora palvelin jonka olemme löytäneet toimivaksi on Trieste, www4mail @ wm.ictp.trieste.it Huom: web-sivut tulevat liitteenä ja xhtml muotoisina mutta niissä on joku virhe, aukaisu onnistuu ainakin Operan selaimella. Palvelu on ilmainen, annamme tukea. Tuki ja koulutus hinnaston mukaisesti.

Thurayan data on tilanteesta ja asetuksista riippuen 9,6 kb/s puhelimesta ja puhelimeen piirikytkentäisenä (aikaveloitus) tai datamäärän mukaan veloitettavana pakettikytkentäisenä 60 kb/s puhelimeen päin ja 15 kb/s verkkoon päin. Molemmissa tapauksissa on erittäin hyödyllistä käyttää Propel-palvelua. Propel-palvelu pakkaa ja pienentää siirrettävää datamäärää siten, että webin käyttö nopeutuu huomattavasti ja datamäärä pienenee erittäin paljon. Suosittelemme ehdottomasti. Hinta verkosta suoraan ostettuna noin 50 USD per vuosi.

BGANilla webbiä käytettäessä Propel ei verkon nopeuden takia ole välttämätön mutta säästää useimmiten selvää rahaa.
Osta mielellään suoraan netistä. Mutta myös myymme ja annamme tukea. Ostaminen asiakkaan puolesta, asennus ja koulutus sivun lopun hinnaston mukaisesti.

Kuvien kompressointi

Hyvällä käsittelyohjelmalla pystyy pienentämään kuvien kokoa hyvin merkittävästi laadun pysyessä melko hyvänä. Tällöin myös hitaan datan kautta voi lähettää kuvia järkevässä ajassa, ja toisaalta säästää datakuluissa vaikka käytettävissä olisi nopeampikin yhteys. 

Advanced Jpeg compressorKuvien pienentämiseen suosittelemme Advanced Jpeg compressor-ohjelmaa, joka tarjoaa erittäin korkeatasoista ja tehokasta jpeg-kuvien pienentämistä. Ohjelman voi ostaa netistä osoitteessa www.winsoftmagic.com. Hinta netistä ostettaessa on noin 35-49 USD riippuen lisenssistä.

Photorazor4MailASailtoinen vaihtoehto kuvien pienentämiseen on Photorazor4MailASail – ohjelma, joka löytyy osoitteessa www.mailasail.com/Support/Downloads. Näiltä sivuilta löytyy latauslinkki Photorazor4MailASail ohjelmaan joka on ilmainen. Ohjelma on ilmainen ja hyvin yksinkertainen, mutta kuvan taso ei ole ihan yhtä hyvää kuin Jpeg Compressorilla.
Ohjelmat on helppo ostaa suoraan netistä. Tarvittaessa ohjelmat voi ostaa myös meiltä, jolloin tarjoamme asennuspalvelua ja koulutusta hinnaston mukaisesti.

Quick-time ProQuick-time Pro on hyvä ja edullinen softa jolla voi kompressoida liikkuvaa kuvaa hyvinkin pieneksi. Suosittelemme kuitenkin laajakaistayhteyttä, perus Iridium on hiukan hidas tähän. Mutta tarvittaessa toki filmikin siirtyy Iridiumin kautta. Voit ostaa sovelluksen suoraan netistä. Tarvittaessa myymme, asennamme ja koulutamme hinnaston mukaisesti.

Säädata ja säädataohjelmat

Ocens Säädatasta on muutamia vaihtoehtoja, parhaan kuvan saat Ocenssin sivuilta.Jos ottaa tuon kokonaispaketin niin hinta on tuo 479 USD (+alv) ja vuosimaksu 99 USD (+alv), sen lisäksi tulee säätietojen kustannukset sivulla on hintaesimerkkejä.
Ocensilta löytyy myös myös tekstiviestipohjainen säädataratkaisu joka on todella edullinen ja helppo ottaa käyttöön.
Myymme näitä ja annamme tukea. Ilman tukea hinta on valmistajan hinnasto + alv. Asennustuesta joudumme veloittamaan koska ohjelmiston myyntiprovisio on olematon.

Ugrib Ugrip-ohjelman käyttö soveltuu hyvin Bganille tai Openportille. Ohjelma toimii tietojemme mukaan ongelmitta myös Globalstarilla jonka data on käsipuhelimista nopein. IsatProlla käytettäessä ongelmavan voi olla IsatPron hitaus – signaali ei saa hävitä kesken latauksen. Mutta Iridiumilla Ugrip-ohjelman käyttö on ongelmallista. niin on valittava aika pieni alue ja lyhyt aikaväli säädataa tarkasteltavaksi koska yhteyden katketessa lataus täytyy aina aloittaa alusta. 

Ugrib on ilmainen hankkia ja käyttää. Voin suositella kokemuksesta – Iridiumin kanssa tosin varauksella. Asennustuesta ja käyttötuesta veloitus käytetyn ajan mukaan.

Blogger

Blogger-palvelu on toiminut ok ja on helppo päivittää sähköpostilla. Suomenkielinen ja selkeä.Palvelu on ilmainen, annamme tukea sivun hinnaston mukaisesti.

Asennuspalvelut, koulutus ja tuki

Ohjelmistot, joita myymme, myydään joko valmistajien meille antamalla pienellä katteella, tai joudumme ostamaan tuotteet valmistajien verkkokauppojen listahinnoilla. Nämä katteet eivät mahdollista tuen toteuttamista pelkän lisenssin hinnalla. Jotta ohjelmistojen myynti asennettuna voisi jatkua jatkossakin, veloitamme asiakkailta työn ohjelmistojen ostamisesta asiakkaalle, ohjelmistojen asennuksista ja mahdollisesta koulutuksesta. Hinnastossa toteutamme Verkkokauppa.comin asennuspalvelujen hinnastoa:

  • Meille toimitetun tietokoneen lisälaitteen tai komponentin ja ajureiden asennus, ohjelmiston perusasennus. 79 eur/kpl, sis alv.
  • Kaikki erikseen määrittelemättömät asennustyöt menevät minuuttiveloituksena 1,5 eur / min. Sis. alv.
  • Myyntiprovisiomattoman tuotteen ostaminen asiakkaalle 36 eur, sis alv.