Toimitus- ja vuokraehdot

Satelliittilaitteiden toimitus- ja vuokraehdot

SATELLIITTILAITTEIDEN VUOKRAEHDOT

Satelliittilaitteiden toimitus- ja vuokraehdot

Alla vuokraamiemme satelliittilaitteiden vuokraehdot. Kaikki laitteet tarkistetaan ja koekäytetään ennen vuokrattavan laitteen toimittamista asiakkaalle. Asiakkaan vastuulla on kuitenkin laitetta vastaanotettaessa tarkistaa laitteen kunto ja ilmoittaa mahdollisista vioista ja vaurioista tai puuttuvista lisälaitteista Savantum Oy:lle viipymättä. Vuokraajan tulee palauttaa laitteet sovitusti vuokra-ajan päätyttyä ja samassa kunnossa kuin ne olivat vuokralle.

Vuokra-aika

Vuokra-ajasta sovitaan etukäteen. Vuokra-aika alkaa laitteen lähettämispäivästä ja päättyy sitten kun laite on palautunut Savantum Oy:n haltuun. Kokonaan tai osittain sovitusta palautuspäivästä myöhästyneet palautukset jatkavat vuokra-aikaa. Toisesta myöhästymispäivästä alkaen veloitetaan lisäksi järjestelykustannus 60 euroa ja 40%:lla korotettu vuokra. 
Mikäli asiakas toivoo laitetoimitusta postitse, suosittelemme varaamaan postin kulkuun riittävästi aikaa. Emme vastaa postin myöhästymisistä ja siksi suosittelemmekin vähintään yhtä ylimääräistä kuljetuksen varattavaa päivää suhteessa postin kuljetuslupaukseen.

Vuokralaitteen palauttaminen ennen sovitun vuokra-ajan loppumista ei oikeuta hyvitykseen tai vuokranalennukseen.

Laitetoimitukset

Ellei muuta erikseen sovita, toimitetaan vuokralaitteet asiakkaalle postitse postipaketti 16 palvelulla joka on noudettavissa postitoimipaikasta yleensä joko ensimmäisenä tai toisena työpäivänä lähettämisen jälkeen kello 16. Em. peruspaketin toimitus sisältyy laitteen vuokrahintaan. Vuokra-aika alkaa siitä päivästä, jolloin vuokralaite on jätetty postin kuljetettavaksi. Asiakas voi halutessaan tilata vuokralaitteet myös kotiin toimitettuna ns. “Ovelle pakettina”. Toimituksen lisähinta on 13 euroa.

Mikäli asiakas haluaa toimituksen esim. kuriiripalveluna tai Matkahuollon pakettina, maksaa asiakas kaikki syntyvät rahtikulut, mukaanlukien lähetyksen noutokulut itse.

Pikatoimituksista veloitetaan lisämaksu 60 euroa. Pikalähetyksiä ovat sellaiset toimitukset, jotka lähetetään asiakkaalle viikonloppuna, klo 16 jälkeen tai toimitetaan asiakkaalle itse. Pikatoimituksissa joissa toimitamme puhelimen asiakkalle itse, veloitamme lisäksi matkakustannukset ja käytetyn työaja

Laitteen palauttaminen

Laitteen palautuskustannuksista vastaa aina asiakas itse. Laite on palautettava ns. “Ovelle-pakettina” osoitteeseen Savantum Oy, Villanella 5, 00890 Helsinki. Vaihtoehtoisesti laitteen voi palauttaa toimistollemme myös itse, mutta tällöin palautuksesta on erikseen sovittava jotta tiedämme olla paikalla vastaanottamassa laitteen.

Laskutus ja maksuaika

Vuokra laskutetaan etukäteen 14 pv maksuajalla. Mikäli 14 pv mukaisesta eräpäivästä varauksen alkuun on kuitenkin alle kuukausi, laskutamme vuokran erääntyväksi heti. Pidätämme oikeuden pantin vaatimiseen.
Meidän kortillamme soitetut puhelut laskutamme jälkikäteen.

Peruutukset

Jos peruutus tapahtuu alle 2 kuukautta ennen varauksen alkua veloitetaan koko varaussumma. Jos peruutettu jakso saadaan kuitenkinvuokrattua toiselle asiakkaalle, veloitetaan vuokrahintojen erotus ja käsittelykustannukset 40 euroa. 
Jos peruutus tapahtuu aiemmin kuin 2 kuukautta ennen varausjakson alkua, peritään vain käsittelykustannukset 40 euroa.

Mahdolliset laitevauriot

Mikäli puhelimen, lisävarusteiden tai dokumenttien ulkoisten jälkien osalta on epäiltävissä kosteusvaurioita, varaamme oikeuden tarkastuttaa laitteet huollossa asiakkaan laskuun. Mahdolliset korjauskulut laskutetaan huollon laskutusten mukaan. Lisäksi asiakkaan vastuulle jää kuriirilähetyksen kulut + 90 euroa käsittelylisää.

Vastuut

Kuuluvuus

Vaikka nettisivuillamme on kommentteja ja kokemuksia puhelimien kuuluvuuksista eri alueilla ja olosuhteissa, niin emme vastaa kuuluvuuden toteutumisesta.

Vuokrattujen laitteiden vikaantuminen

Kaikkiin teknisiin laitteisiin sisältyy mahdollisuus laitteiden tai järjestelmän vikaantumisesta. Savantumin vastuu rajoittuu näissä tapauksissa vuokrahintaan.

Vakuutukset ja maahanvientirajoitukset

Varsinkin kehitysmailla voi olla rajoituksia ja tullausvaatimuksia satelliittipuhelimien suhteen. Asiakas vastaa näiden selvittämisestä jos muuta ei ole kirjallisesti sovittu. Asiakas vastaa myös mukanaan liikkuvan puhelimen ja niihin liittyvien vuokralaitteiden vakuutuksista ja tullaus- ja lupa-asioista.