Liittymät satelliittilaitteisiin

Liittymät satelliittipuhelimiin ja hätälähettimiin

Satelliittilaitteisiin, kuten satelliittipuhelimiin, hätälähettimiin ja satelliittimodeemeihin tarvitaan satelliittiliittymä. Satelliittiliittymä mahdollistaa yhteyden muodostamisen satelliittiverkkoon ja lähettää tiedot käyttäjän haluamiin kohteisiin. Satelliittilaitteiden liittymät ovat yleensä hieman kalliimpia kuin perinteiset matkapuhelinliittymät, mutta ne tarjoavat yhteyden myös sellaisissa paikoissa, joissa matkapuhelinverkko ei ole käytettävissä. Tämä voi olla erittäin tärkeää esimerkiksi vaelluksilla, retkillä ja muissa ulkoiluharrastuksissa, joissa on tarpeen olla yhteydessä muihin ihmisiin tai lähettää tärkeitä tietoja.

Liittymäsopimukset

Kun hankit satelliittipuhelinliittymän, solmit operaattorin kanssa liittymäsopimuksen. Liittymäsopimus kuvaa sopimuksen osapuolten oikeudet ja velvollisuudet, muun muassa liittymän toimitusajan, laadun ja ominaisuudet.

Operaattorin on tehtävä liittymäsopimus asiakkaan kanssa kirjallisena. Kirjallinen sopimus voidaan tehdä myös sähköisesti. Sopimuskokonaisuus muodostuu allekirjoitettavasta sopimuslomakkeesta ja operaattorin kuluttajapalvelujen vakioehdoista. Liittymäsopimuksessa kuvataan muun muassa seuraavat satelliittiliittymän ominaisuudet:

  • toimitusaika
  • Liittymän laatu ja ominaisuudet
  • sopimuksen osapuolten oikeudet ja velvollisuudet.

Savantum Oy:llä on oikeus sulkea liittymä, jos käyttäjä ei ole maksanut liittymää koskevaa erääntynyttä maksua kahden viikon kuluessa maksukehotuksesta.

Prepaid-liittymät ja laskutettavat postpay-liittymät

Liittymät satelliittilaitteisiin ovat joko prepaid– tai postpay– liittymiä. Valintaan prepaid- ja laskutettavan liittymän välillä vaikuttavat käytettävä satelliittiverkko, käytön määrä ja liittymän tarpeen pituus. Prepaid-liittymiä käytettäessä käyttäjä lataa saldoa laitteeseen ja käyttää sitä yhteydenpitoon ja tiedon lähettämiseen. Näin käyttäjä voi itse hallita kustannuksiaan ja maksaa vain siitä palvelusta, jonka hän tarvitsee.

Tarjoamme asiakkaillemme prepaid-liittymiä ja laskutettavia postpay-liittymiä. Valitse laitteen ja tarpeen mukaan esimerkiksi Iridium postpay tai Thurayan postpay tai Inmarsatin postpay. Hinnastomme sisältää tyypillisimmät liittymävaihtoehdot. Hinnastosta puuttuvat esim. merenkulun erikoisliittymät ja puheluhinnat soitettaessa kilpaileviin satelliittiverkkoihin tai erikoiskohteisiin joita ovat puheluilla rahastavat pikkusaaret.

Liittymän valinta riippuu siitä, millaista käyttöä varten satelliittilaite on tarkoitettu. Esimerkiksi InReach-satelliittipuhelimen liittymässä voi olla rajoituksia siitä, kuinka monta viestiä voi lähettää kuukaudessa, tai kuinka paljon dataa voi siirtää. Tämä kannattaa ottaa huomioon liittymää valittaessa. Joillakin palveluntarjoajilla on myös mahdollisuus tilata liittymä, joka sisältää valmiiksi tietyn määrän viestejä ja dataa. Tämä voi olla kätevää, jos käyttäjä tietää suunnilleen, kuinka paljon hän tarvitsee tiedonsiirtoa kuukaudessa. Kaiken kaikkiaan liittymän hankinta satelliittilaitteeseen kannattaa harkita huolellisesti ja valita tarpeisiin sopiva vaihtoehto. Hyvä liittymä mahdollistaa sen, että satelliittilaite toimii luotettavasti ja että käyttäjä voi hyödyntää sen tarjoamia ominaisuuksia täysimääräisesti.

Liittymän aktivointi satelliittilaitteeseen on yleensä helppoa ja sen voi tehdä joko verkossa tai soittamalla palveluntarjoajalle. Liittymän aktivoinnin yhteydessä käyttäjän on usein annettava laitteen sarjanumero, jotta liittymä voidaan yhdistää oikeaan laitteeseen.

Ota yhteyttä, niin valitaan tarpeisiisi sopiva toimiva ja edullinen ratkaisu!

Satelliittilaitteet +358415345100pentti.kotiaho@savantum.com, Villanella 5, 00890 Helsinki