Ongelmalliset satelliittiratkaisut

Monet satelliilaitteet eivät toimi isojen maastoesteiden peittäessä näkyvyyden. Esim. laaksot usein haasteellisia.

ONGELMALLISET SATELLIITTIRATKAISUT


Tarjoamme asiakkaillemme vain vallitseviin olosuhteisiin toimivia ratkaisuja. Tutustumme yhdessä asiakkaan kanssa asiakkaan tarpeisiin ja tarjoamme toimivia satelliittiratkaisuja.

Maailmalla on paljon erilaisia satelliittilaitteita tarjolla. Monet satelliilaitteet eivät kuitenkaan toimi esimerkiksi isojen maastoesteiden peittäessä näkyvyyden. Esim. laaksot voivat satelliittikuuluvuuden kannalta olla usein haasteellisia paikkoja. Vältetään onelmalliset satelliittiratkaisut ja etsitään tarpeisiisi sopiva laite!

Näitä satelliittilaitteita harkitessasi mieti alla mainittuja rajoitteita

  • Spot Satellite Messanger, kaikki Spot laitteet. Spot laitteet käyttävät Globalstarin verkkoa jonka pohjoisimmat satelliitit ovat Saksan tasolla. Satelliitit ovat aina etelässä ja eivät koskaan kovin korkealla taivaanrannasta. Tämä aiheuttaa sen, että toimivuus on olematon useimmissa kuruissa tai tuntureiden pohjoisrinteillä. Spot toimii kyllä Itämerellä ja siitä etelään peittoaluekarttansa mukaisesti. Toki sielläkin jyrkät pohjoisrannat voivat estää toiminnan. Spot ei myöskään osa kertoa mitenkään onko se yhteydessä satelliittiin vai ei. Spottia voi käyttää vaikkapa eläinten seurantaan jos pieni pätkiminen ei haittaa.
  • ACR Bivy Stick (viestilaite). Luottaa liiaksi älypuhelinyhteyteen. Jos älypuhelinyhteys laitteeseen ei toimi ovat ainoat viestit ok ja hätäviesti. Mitään kaksisuuntaista kommunikaatiota ei voi tehdä ilman älypuhelinta.
  • Zoleo (viestilaite). Luottaa liiaksi älypuhelinyhteyteen. Jos älypuhelinyhteys laitteeseen ei toimi ovat ainoat viestit ok ja hätäviesti. Mitään kaksisuuntaista kommunikaatiota ei voi tehdä ilman älypuhelinta.
  • Garmin Inreach mini 2. Tekstin lähettäminen kankeaa ilman älypuhelinyhteyttä. Onnistuu kyllä mutta hankalaa ja todella hidasta. Kaksisuuntaisuus toimii kuitenkin ilman puhelinta joten parempi siinä suhteessa kuin ACR Bivy Stick tai Zoleo. Yhteys puhelimen ja Mini 2 välillä perustuu Garmin tiliiin, eli ilman internet yhteyttä “hajonnutta” yhteyttä ei voi korjata eikä myöskään toista puhelinta liittää vaikka vauroituneen tilalle.
  • Cat S75. Todennäköisesti hyvä puhelin mutta satelliittiyhteys käyttää Inmarsatin satelliitteja. Inmarsatin satelliitti näkyy etelä-Suomessa 18 asteen kulmassa etelässä ja 15 asteen kulmassa pohjoisessa. Tämä aiheuttaa sen, että toimivuus on olematon useimmissa kuruissa tai tuntureiden pohjoisrinteillä. Myös Norjan vuonot ovat riskialuetta. Satelliittiyhteys toimii kyllä Itämerellä ja siitä etelään peittoaluekarttansa mukaisesti. Toki sielläkin jyrkät pohjoisrannat voivat estää toiminnan.
  • Iridium 9555. Ei kostaussuojausta. Muuten toimiva laite ja hyvä verkko.
  • Thuraya, kaikki laitteet. Thurayan satelliitti näkyy etelä-Suomessa 18 asteen kulmassa etelässä ja 15 asteen kulmassa pohjoisessa. Tämä aiheuttaa sen, että toimivuus on olematon useimmissa kuruissa tai tuntureiden pohjoisrinteillä. Hyvälläkin näkyvyydellä etelään kuuluvuus varsinkin X5 mallilla huono Pohjois-Lapissa. Myös Norjan vuonot ovat riskialuetta. Satelliittiyhteys toimii kyllä Itämerellä ja siitä etelään peittoaluekarttansa mukaisesti. Toki sielläkin jyrkät pohjoisrannat ja rotkot voivat estää toiminnan. Valmiuskäytössä rajoitteena a) vaatimus GNSS/GPS paikannuksesta b) laite lähettää sijaintinsa satelliittiin ja se voidaan siten paikantaa tarkasti
  • Thuraya X5. Ei enää valmistuksessa. Käyttöjärjestelmä Android 7 joka ei enää päivity. Radio-osa huonompi kuin Thurayan muissa puhelimissa, tämä kokemuksemme.
  • Thuraya XT lite. Ei kostaussuojausta. Muuten toimiva laite Thurayan verkon rajoitteet huomioiden.