Thuraya satelliittipuhelimet

Thuraya satelliittipuhelin + GSM-liittymä maastoon

Thurayan Aasian satelliitti ilmeisesti pysyvästi tuhoutunut

Thurayan Aasiaa palveleva Thuraya 3 satelliitti on 15. huhtikuuta 2024 kohdannut ongelmia joiden näillä näkymin odotetaan olevan pysyviä. Ilmeisesti satelliitti ei käytännössä voi välittää liikennettä. Thurayalla ei ole korvaavaa ratkaisua lähikuukausina koska Thurayalla on jäljelä vain yksi satelliitti joka palvelee Eurooppaa ja Afrikkaa. Valmisteilla oleva uusi satelliitti valmistuu aikasintaan loppuvuodesta.

Suosittelemme kaikille joille satelliittiyhteys on kriittinen luopumaan Thurayan liittymistä. Tuhoutunut Thuraya 3 oli valmistunut 2008 (odotettu elinikä 15 vuotta). Eurooppaa ja Afrikkaa palveleva Thuraya 2 on valmistunut 2003 ja on jo lähes kymmen vuotta yli odotetun elinikänsä.

Suosittelemme korvaavaksi Iridium verkon laitteita, joko Iridium 9575 Extreme tai jos data on tärkeä niin Iridium Go Exec. Tiedyissä tapauksissa myös Inmarsat verkon laitteista voi löytyä korvaaja. Ole yhteydessä +358415345100

Thuraya satelliittipuhelin + GSM-liittymä

Tällä hetkellä emme tarjoa Thurayan puhelimia vuokralle. Syinä on Thurayan kallistuneet liittymäkustannukset, Thurayan verkossa tapahtuneet vikatilanteet ja osittainen soveltumattomuus käyttöön Suomessa. Thuraya satelliittipuhelin on hyvä vaihtoehto kun halutaan taskukokoinen kosteudenkestävä puhelin joka pysyy melko hyvin verkossa myös kuljetusasennossa ollessaan. Thuraya puhelin toimii Thurayan omalla satelliittiliittymällä ja normaalilla Elisan/Saunalahden GSM-liittymällä. Thuraya-puhelimissa voidaan siis käyttää myös Saunalahden tai Elisan sim-korttia jolloin omat puhelut seuraavat aina mukana. Thurayan puhelimista vuokrauskäyttöön tarjoamme Thuraya XT pro puhelimia.

Lisätietoa muista tarjoamistamme satelliittipuhelinvaihtoehdoista välilehdellä satelliittipuhelimet

Thurayalla on kaksi noin päiväntasaajan paikkeilla kiertävää satelliittia

Thuraya satellittipuhelin toimii Euroopassa, läntisellä Venäjällä, Afrikassa Namibian tasolle asti, Aasian suunnassa aina Australiaan ja Japaniin asti. Vaikka Suomen pohjoisosat ovat extended coverage-alueella, on kuuluvuus yleensä hyvä. Suomen Lapista käsivarren puoli kuuluu pääpeittoalueeseen, kun taas Suomineidon pään puolesta vain länsiosa. Pääpuolen itäosa kuuluu toissijaiseen kuuluvuusalueeseen jolla ei taata kuuluvuutta.

Thurayan järjestelmä perustuu kahteen pohjois-Afrikan ja Borneon paikkeilla olevaan satelliittiin. Satelliitit ovat kiertoradalla jonka etäisyys maasta on 36 000 km. Tällöin satellitti pysyy paikallaan suhteessa maahan. Suomesta katsottuna pohjois-Afrikan satelliitti on esimerkiksi Pokan korkeudella noin 19 asteen kulmassa horisontista ylös eteläisellä taivaalla. Kolmen valtakunnan rajapyykillä kulma horisontista on 17 astetta, suunta 170 asettetta eli lähes etelään. Jotta puhelin pystyy toimimaan on sen “nähtävä” satelliitti. 17 asteen nousu tarkoittaa, että 250 metrin “vaakasuuntaisella” matkalla maasto saa nousta 75 metriä. Harva kauempana oleva maastoneste on näin korkea mutta esim. vieressä olevat jyrkät rinteet, rakennukset, louhikot ja tiheä puusto voivat estää kuuluvuuden. 


Thuraya järjestelmän edut

 • Erittäin hyvä puheäänenlaatu ja vähäiset häiriöt puhelun aikana
 • Pitkä valmiusaika, jopa 60 tuntia
 • Puhelin on pieni ja helppo pitää huomaamattomasti mukana
 • Thuraya XT-Dual ja X5 toimivat sekä satelliitti, että GSM-verkossa yhtäaikaa
 • Sisäänrakennettu GPS-vastaanotin, puhelimesta voi lähettä paikkatiedon tekstiviestinä
 • Puhelin soi vaikka antenni olisi sisään painettuna, tosin alueellisia rajoituksia

Thuraya järjestelmän heikkoudet

 • Maastoesteet haittaavat kuuluvuutta
 • Pohjois-Suomi on Thurayan peittoalueen reunalla. Suomessa verkon löytääkseen vaaditaan näkyvyys ja antennin suuntaaminen etelään. Itä-länsisuuntaisissa kuruissa ja tuntureiden pohjoisrinteillä on katvealueita. Näinhin lisäksi esim. Inreach-laite.
 • Tiheä puustokate estää kuuluvuuden, esimerkiksi sademetsään Iridium on ainoa vaihtoehto.

Thurayan seuraksi matkalle mukaan hätälähetin

Thurayan peittoalueella kuuluvuus on yleensä varsin hyvä. Puustokate, vuoristo, kuru tai vuono ja muut näköesteet laitteen ja satelliitin välillä haittaavat kuitenkin yhteyden muodostamista ja suosittelemmekin erityisesti kuuluvuusalueen rajoilla liikkuville hätälähetintä Thurayan rinnalle. Hätälähettimenä suosittelemme esimerkiksi InReach mini-laitetta, jota voi hyvin käyttää hätälähettimenä itsenäisesti tai yhdessä Thurayan X5 Android puhelimen kanssa. Tällöin voidaan käyttää Inreach Earthmate ohjelmaa, jolla viestintä on helppoa ja tekstiviestit toimivat hyvin Inreachin kautta.Thuraya X5 Android-satelliittipuhelin

Thuraya X5 on vuonna 2019 markkinoille tuotu ensimmäinen Android käyttöjärjestelmää käyttävä satelliittipuhelin. Puhelimessa voi olla koko ajan yhtä aikaa päällä sekä GSM puhelin ja satelliittipuhelin. Lisäksi dataa voi käyttää myös Wifin kautta. Satelliittidatan voi tarvittaessa  jakaa muille käyttäjille tai PClle wifi hotspotin päälle kytkemällä.

Satelliitti-puolen simminä voi käyttää joko Thurayan omaa prepaid tai laskutettavaa liittymää. Myös Elisan sim-kortin käyttö on mahdollista. Elisan multisim-palvelulla sama numero on käytössä sekä GSM puolella, että satelliittipuolella. Ulos näkyy sama numero soittaapa sitten GSM:n tai satelliitin kautta. Hyvä ominaisuus jos soittaa vaikkapa asiakkaille tai yhteistyökumpaneille joille haluaa näkyvän oman tutun GSM numeron. Kun käytät X5:sta, omalla tililläsi on käytössä oma osoitekirjasi ja muut Google -tilin palvelut. Toki satelliitiyhteydellä jonka nopeus on 60 kb alas ja 15 kb ylös on turha kuvitella käyttävänsä palveluja jotka on rakennettu nopealle 4G yhteyksille. Sähköposti ja pikaviestimet ovat kuitenkin selkeitä toimivia ohjelmia. Jos sähköpostia käytetään paljon kannattaa ostaa lisenssi satelliittioptimoidulle sähköpostille. Sillä voi hakea omat sähköpostit siten, että dataa kuuluu vain mitätön määrä suhteessa oman esim Gmailin käyttöön.

Halutessaan voi datan käyttöä rajata tehokkaasti. Muutamalla näppäyksellä voi laittaa päälle asetuksen että esim Telegram tai Whatsapp saa käyttää dataa ja nekin vaikka vain kun ne on erikseen käynnistetty. Datan käytön näkee myös selkeästi ohjelmittain. Myös varoitukset ja käyttörajat kuuluvat asiaan kuten kaikissa Android puhelimissa. Myös pikaviestintään on olemassa ilmainen satelliittioptimoitu Ocens One message joka kuluttaa dataa mitättömästi – valitettasti vastapuolella pitää olla sama ohjelma kuten kaikissa pikaviestimissä. PIkaviestinohjelmissa kannattaa laittaa pois median automaattinen lataus. Jos haluaa, että sallitutkaan ohjelmat eivät käytä dataa kun ovat taustalla niin sen saa päälle kytkemällä datasaver asetuksen päälle android -asetuksista.

Thuraya X5 puhelimessa akun kesto on hyvä. Akku kestää koko päivän ja illalla latausta voi tehdä USB C-liitännän kautta vaikka akkupaketista.

Thurayan X5:ssa on myös pitkään kaivattu ominaisuus – sisäänrakennettu ohjekirja Thurayan toimesta. Jos vuokraat tai ostat meiltä X5 puhelimen saat myös oikeuden ylläpitämäämme suomenkieliseen X5 lisäohjeeseen ja vinkkilistaan. Meidän tekemiemme ohjeiden päivitykset tulevat  puhelmeen automaattisesti kun olet wifi tai GSM verkossa.


Thuraya-puhelimen Vuokraus ja lisävarusteet

Laitevuokraus sisältää aina käyttövalmiin puhelimen ja Thurayan prepaid SIM-kortin. Vuokraukseen sisältyy 10 yksikköä soittoaikaa, ylimenevä laskutetaan

Vuokrahinta sisältää laitteen lähetyskulut Suomeen. Veloitus alkaa laitteen postituspäivästä ja päättyy laitteen paluupäivään. Lähetämme halutessanne myös perille toimitettavana pakettina, jolloin lisämaksu on 13 euroa. Myös nouto toimipisteestämme mahdollinen. Noudosta sovittava erikseen.

 • Talvikaudella 1.11 – 30.4 viikkovuokra on 100 euroa. Ensimmäisen viikon jälkeen vuokrahinta on 9 euroa per päivä.
 • Kesäkaudella 1.4 – 31.10 viikkovuokra on 120 euroa. Ensimmäisen viikon jälkeen vuokrahinta on 11 euroa per päivä.
 • Thuraya X5 koko ajan 185 euroa/ensimmäinen viikko, sitten 18 eur per päivä.

Thuraya satelliittipuhelin

Vuokrapakettiin sisätyy:

 • Thuraya puhelin
 • 110/220 v laturi
 • Autolaturin/usb-latausjohto
 • 110/240 v 50Hz/60Hz vaihtovirtalaturi tarvittaessa kansainvälisin pistokkein
 • Suomenkielinen ohje käyttöön (tämä sivu)
 • Vapaata soittoaikaa 10 yksikköä. Ylimenevistä puheluista veloitetaan.

Tarvittaessa lisävarusteet ilman lisäveloitusta:

 • Korvanappi handsfree
 • Enlganninkielinen käyttöohjekirja

Vuokralle tarjotaan myös lisäakkuja, aktivoitavia paristoja,aurinkokennoja ja käsilatureita. Tarjolla latureita retkeilijöille ja tilanteisiin, joissa verkkovirtaa ei ole saatavilla. Lue lisää retkeilijän ja muiden erityisolosuhteiden virtalähteistä


Puhelut, data ja hinnat eri sim-korteilla

Thuraya prepaid-liittymä & Thuraya-puhelin

Edut

 • Prepaid liittymä, kulut koko ajan tiedossa
 • Useimmista maista edullisempi puhelu kuin suomalaisella GSM-liittymällä!
 • Soittaminen liittymään on kohtuuhintaista kunhan vain valitsee soittaessa oikean ulkomaanetuliitteen
 • Puhelimeen voi lähettää ilmaiseksi viestejä Thurayan https://sms.thuraya.com/ sivuston kautta.

Heikkoudet

 • Tekstiviestit useimpiin GSM puhelimiin eivät mene läpi – toimivat vain Elisan verkkoon ja Elisan verkosta takaisin
 • Muista kuin Elisan GSM liittymistä lähetetyt tekstiviestit eivät tule perille
 • Thuraya prepaid liittymä ei toimi suomalaisessa tai pohjoismaisissa gsm-verkoissa vaikka olisi dual-puhelin. Hätäpuhelun voi soittaa.
 • Soitetut puhelut normaaliin puhelinverkkoon maksavat noin 1,8-3,6 euroa per minuutti. Soittaminen useimmista maista on siis usein jopa edullisempi kuin suomalaisella GSM-liittymällä kunhan vain valitsee soittaessa oikean ulkomaanetuliitteen! Huomaa kuitenkin, että soitot muihin satelliittijärjestelmiin ja muutamiin kehitysmaihin ovat erittäin kalliita.
 • Puhelujen vastaanotto ei maksa puhelimen haltijalle mitään. Satelliittipuhelimeen soittaja soittaa tällöin satellittiverkon kansainvälistä suuntanumeroa käyttäen ja maksaa siitä ulkomaanpuheluoperaattorin määrittämän hinnan. Soittaminen liittymään on kohtuuhintaista
 • Voi käyttää datamäärän mukaan laskutettavaa pakettidataa jonka nopeus riittää sähköpostin hakemiseen. Data kuluttaa 2,85 – 3,5 yksikköä per megatavu eli hinnaksi tulee noin 5,7 – 7 eur per megatavu.
 • Veloitamme 2 eur/kulutettu yksikkö riippumatta ovatko yksiköt kulutettu puheeseen vai dataan. Kulutusta voi seurata hakemalla saldon näytölle, haku löytyy puhelimen osoitemuistiosta.
 • Puhelimeen voi lähettää ilmaiseksi viestejä Thurayan https://sms.thuraya.com/ sivuston kautta.
 • Lähetettävät tekstiviestit GSM puhelimiin eivät mene läpi, mutta tekstiviestin voi aina lähettää vastaanottajan sähköpostiin.
 • Muista kuin Elisan GSM liittymistä lähetetyt tekstiviestit eivät tule läpi.
 • Thuraya prepaid liittymä ei toimi suomalaisessa tai pohjoismaisissa gsm-verkoissa vaikka olisi dual-puhelin. Mutta hätäpuhelun voi aina soittaa.
 • Liittämällä Thuraya XT puhelimeen Thuraya XT-hotspot laite muodostuu wifi-verkko johon voi liittyä tabletilla, pc:llä, macillä tai älypuhelimella. Yhteys ei ole nopea mutta veloitus on datamäärän mukaan, ei ajan mukaan. Tämä lisälaite on toimiva ratkaisu jos puhelinkäyttö liikkeellä on pääasiallinen tarve ja data vain lisä.

Elisa-liittymä & Thuraya-puhelin yhdistelmä

Edut

 • Toimii Elisan SIM-kortilla – oma numero toimii satelliittipuhelimessa! Ei tarvetta infota eri numerosta reissun aikana
 • Lähtevät tekstiviestit menevät läpi kuten lähetettäessä Elisan GSM:stä eli toimivat hyvin
 • Elisan (+ Saunalahti, Kolumbus& Ålands Mobiltelefon) liittymistä lähetetyt tekstiviestit menevät läpi puhelimeen
 • Soittajalle selkeää: normaali suomalainen GSM numero
 • Ei yllätyskustannuksia missään tapauksessa puhelimeen soittajille – soittaja maksaa normaalin puhelumaksun

Heikkoudet

 • Suomalaisten liittymien tekstiviesteistä vain Elisan (+ Saunalahti, Kolumbus& Ålands Mobiltelefon) liittymistä lähetetyt tekstiviestit menevät läpi puhelimeen
 • Puhelujen soittaminen melko kallista – 2019 hinnaston mukaan soitto 6 eur/min ja vastaanotto 3 eur/min.Tekstiviestit 3 eur/kpl.  Data myös melko hinnakasta, 18 eur/MT.
 • Thuraya puhelinta voi käyttää myös Elisan tai Saunalahden kortilla ja omalla puhelinnumerolla. Soittaja soittaa normaaliin GSM numeroon ja vastaanottaja maksaa siirtokulut satelliittin. Eli puhelujen vastaanotosssa ja soittamisessa toimii sama periaate kuin vierailtaessa ulkomaisessa GSM-verkossakin.
 • Käytettäessä Thuraya XT Pro Dual puhelinta GSM-verkossa Saunalahden/Elisan kortilla on käytössä Suomessa liittymän normaali hinnoittelu ja ulkomailla Saunalahden/Elisan roaming hinnaston mukainen hinnoittelu.
 • Lähtevät tekstiviestit menevät läpi kuten lähetettäessä Elisan GSM:stä eli toimivat hyvin
 • Vastaanotettavat tekstiviestit tulevat läpi vain Elisan (+ Saunalahti, Kolumbus& Ålands Mobiltelefon) liittymistä.

Thuraya puhelin ja Soneran tai DNAn SIM-kortti

Valitettavasti Soneralla ja DNA:lla ei ole roaming sopimusta Thurayan kanssa. Jos siis käytät DNAn tai Soneran verkkoa niin jätä viesti Soneran sähköiseen palvelukanavaan tai laita sähköpostia DNA:n asiakaspalveluun (mainitse puhelinnumerosi) ja pyydä heitä avaamaan roaming Thurayan verkkoon. Kun riittävän moni pyytää roamingia niin eiköhän se sieltä tule.


Ohjeita Thurayan käyttäjille

Yleisohjeita puhelimen käyttöön

 • Puhelimessa on englanninkieliset valikot ja englaninkielinen käyttöopas.
 • Kytkettäessä virrat päälle antennin on parasta osoittaa etelään, noin 18 asteen kulmassa suhteessa horisontiin (Oltaessa Suomessa). Puhelin ja siten antenni on hyvä olla siis melkein vaakatasossa.
 • Jos puhelin näytössä on No network ja puhelin halutaan saada etsimään verkkoa, niin puhelimen voi joko käynnistää uudestaan tai mennään, Menu, Network, Network mode, Automatic. Silloin haku käynnistyy uudestaan.
 • Puhelin pysyy verkossa tai “Sat Alert”-tilassa vaikka antenni osoittaisi lähes minne tahansa, tai olisi sisäänpainettuna, mutta puhuttaessa antennin on osoitettava kohti etelän taivasta. Signaalinvahvuusnäyttö näyttää nopeasti oikean suunnan. Pohjois-Suomessa jotakuinkin oikean suunnan antennille saa laittamalla puhelimen normaalisti korvalle ja katsomalla kohti pohjoista taivaanrantaa.
 • Älä muuta puhelimen turva-asetuksia, älä edes tutki mielenkiinnosta. Tuloksena voi olla kallis huoltokeikka.
 • Puhelimesta soitetaan käyttäen puhelinnumeron kansainvälistä muoto eli + ja maan numero ja niin edelleen. Esimerkiksi +35892756847. + merkki tulee painamalla näppäintä 0 pitkään.
 • Käytettäessä Thurayan SIM-korttia, saa saldon tietoon soittamalla numeroon 151, puhelinmuistiossa nimellä Saldo. Saldon saa näytölle myös tekstinä soittamalla numeroon tähti 151 ruutu ( *151# ).
 • Kylmään vuodenaikaan matkustettaessa puhelimen akku on syytä säilyttää lämpimässä. Hyvä keino on laittaa akku minigrip-pussiin ja lähelle kehoa. Lithium akut menettävät kykynsä antaa virtaa kun ne kylmenevät ja kokemuksemme mukaan se ei oikein palaudu ilman akun lataamista lämpimässä.
 • Ladattaessa kylmään vuodenaikaan on huolehdittava, että akun lämpötila on plussan puolella kun akkua ladataan. Eli tarvittaessa lämmitetään akkua ennen latausta. Kylmän akun sisäinen vastus on niin iso, että lataus ei oikein onnistu.
 • Jos reissussa ei ole käytettävissä latausmahdollisuutta niin Thurayan akku on muutenkin hyvä säilyttää irroitettuna puhelimesta. Ensinnäkin Thuraya kuluttaa aavistuksen virtaa sammutettunakin, ilmeisesti kellon ylläpitämiseen. Toisekseen Thurayan menee päälle sangen helposti jos se on pakattuna muiden matkatavaroiden sekaan – virtanäppäin on sen verran herkkä painumaan.
 • Testaa puhelin aina ennen matkaa. Useimpiin vuokrauksiin sisältyy vapaata puheaikaa. Käytä niistä muutama minuutti opiskeluun ja testaukseen.
 • Jos reissussa ei ole käytettävissä latausmahdollisuutta niin Thurayan akku on hyvä säilyttää irroitettuna puhelimesta. Thuraya menee päälle sangen helposti jos se on pakattuna muiden matkatavaroiden sekaan – virtanäppäin on sen verran herkkä painumaan. Vaarana on sitten akun tyhjentyminen.
 • Thuraya tyhjentää myös virrat pois päällä tilassa akun hiljakseen – noin kuukaudessa, kahdessa. Puhelimen ollessa pitkään käyttämätön, kannattaa akku irroittaa tästäkin syystä

Puhelimen käyttö Thurayan verkossa Thurayan SIM-kortilla

 • Thurayan sim-kortilla varustettuun puhelimeen voi lähettää tekstiviestejä Thurayan sivuilla olevan web-lomakkeen avulla. Tarkemmat ohjeet tulevat puhelimen mukana.
 • Puhelin menee Sat Alert tilaan kun signaali on huono mutta ei olematon. Tällöin näytön yläreunan kuvakkeeksi vasemmalle tulee ns. tynnyri. Tällöin puhelin saattaa soida siihen soitettaessa mutta vastaamiseksi on avattava antenni ja suunnattava se etelään jotta signaali paranee.
 • Kokemuksemme mukaan tekstiviestien läpitulo puhelimeen vaatii melko hyvän signaalin – kannattaa huomioida jos odottaa tekstiviestejä.
 • Satelliittipuhelimesta Thurayan sim-kortilla lähetetyt tekstiviestit menevät läpi suomalaisista operaattoreista vain Elisan (sekä Kolumbus, Saunalahti, Cubio) verkkoon. Vastaavasti vain Elisan sekä Kolumbus, Saunalahti, Cubio) liittymistä lähetetyt viestit menevät läpi satelliittipuhelimeen jossa on Thurayan kortti. 
 • Puhelimen voi liittää Twitter tiliin jolloin voi lähettää tweettejä ja vastaanottaa Twitter viestejä suoraan puhelimeen. Thurayan webbisivuilta lisää tietoa Twitterin liittämisestä. Vuokrauksen jälkeen muista purkaa puhelimen liitos Twitter-tiliisi Twitter tilisi asetuksissa.
 • Puhelimen muistioon on talletettuna
  • Hätäkeskuksen puhelinnumero. Hätänumero 112 ei toimi satelliittipuhelimista.
  • Ulkoasiainministeriön konsulipäivystyksen ympäri vuorokauden päivystävä hätänumero.
  • Meripelastuskeskuksen ympäri vuorokauden päivystävä hätänumero.
  • Saldopalvelun numero
  • Saldopalvelun numero, numero näytölle
  • Savantumin numero
 • Thurayan sim-kortilla varustetusta puhelimesta voi lähettää sähköpostia tekstiviestin avulla. Kirjoitettaessa viestiä valitse Option, Sending Option, Format, e-mail. Lähetettäessä puhelin pyytää numeron sijaan sähköpostiosoitetta.
 • Thurayan asiakaspalveluun saa yhteyden puhelimesta lyhytnumerolla 100.
 • Thuraya Dataliikenteen ohjeita
  • Thurayan USB-kaapeliyhteydellä yhteys onnistuu vain PChen. Tablettien, älypuhelimien ja Maccien kanssa yhteys onnistuu Thuraya XT-Hotspotin kautta.
  • Jos tarvitset datayhteyttä vuokrapuhelimella, niin suosittelemme, että tilaat data-asetusten teon meiltä
  • Yhdistettäessä pakettidataan on valintanumeron oltava *99#
  • Yhdistettäessä pakettidataan tulee käyttäjätunnus ja salasanakentät jättää tyhjiksi
  • Yhdistettäessä piirikytkentäisellä datalla internettiin on valittava numero 1722.

Puhelimen käyttö Elisan tai Saunalahden sim-kortilla

 • Puhelimen muistioon on talletettuna
  • Hätäkeskuksen puhelinnumero. Hätänumero 112 ei toimi satelliittipuhelimista vaikka siinä olisi suomalainen sim-kortti.
  • Ulkoasiainministeriön konsulipäivystyksen ympäri vuorokauden päivystävä hätänumero.
  • Meripelastuskeskuksen ympäri vuorokauden päivystävä hätänumero.
  • Savantumin numero
 • Käytettäessa Dual- puhelinta GSM sim kortilla puhelin toimii kuin mikä tahansa GSM puhelin ja hinnoittelu on oman operaattorisi roaming hinnaston mukainen. Tällöin ei ole siis voimassa satelliittiroaming-hinta.
 • Minimiveloitus puheluissa on 60 sekuntia, Veloitusväli on 60 sekuntia
 • Suomalaisista liitymistä vain Elisan (sekä Kolumbus, Saunalahti) ja Ålands Mobiltelefonin liittymistä lähetetyt viestit menevät läpi puhelimeen kun se on satelliittiverkossa.
 • Muista kuin Elisa ryhmän verkoista satelliittipuhelimen satelliitiverkossa olevaan liittymään lähetetyt viestit eivät säily verkossa vaan häviävät.
 • Jos liittymässä on Saldorajoitus tai ulkomaanestoja, ne on poistettava
 • Satelliittipuhelimesta Elisan SIM-kortilla lähetetyt tekstiviestit menevät ongelmitta läpi kaikkien operaattoreiden liittymiin, aivan kuin normaalisti.