Satelliittipuhelimet

Satelliittipuhelimet alueille, joissa GSM verkkoa ei ole tai kuuluvuus on huono

SATELLIITTIPUHELIMET


Satelliittipuhelimet GSM-verkon ulkopuolelle

Matkapuhelinten rinnalle on kehitetty satelliittipuhelintekniikka, joka mahdollistaa internet- ja puhelinyhteydet syrjäseuduille, merialuille ja sellaisiin paikkoihin, jossa GSM-verkkoja ei ole tai jossa verkko ei esim katastrofin tai liikakäytön takia ole tilapäisesti käytettävissä. Satelliittipuhelin on puhelin, joka käyttää maanpäällisten tukiasemien sijasta satelliittiyhteyttä. Satelliittipuhelin muodostaa yhteyden avaruuteen sijoitettuun satelliittiin, jolloin puhelinverkko saadaan myös sellaisille asumattomille seuduille, jonne GSM-tukiasemaverkon rakentaminen ei ole kannattavaa tai mahdollista. Satelliittipuhelimien yleisimpiä käyttäjiä ovat tällä hetkellä laivayhtiöt ja veneilijät, retkeilijät, lentäjät, teollisuus ja syrjäseuduilla asuvat.

Satelliittiverkko on toteutettu yleensä kolmijakoisesti: avaruusosasta, maa-asemista ja puhelimista. Avaruusosan satelliitit kommunikoivat keskenään ja maa-asemiin radiosignaalilla. Luotettava yhteys vaatii esteettömän näköyhteyden satelliitin ja puhelimen välille.

Satelliittipuhelin vaatii näköyhteyden satelliittiin

Satelliittipuhelinverkot käyttävät yhteyden muodostamiseen matalalla kiertäviä LEO-satelliitteja (Iridium, Globalstar) tai geostationaarisia satelliitteja (Thurya, Inmarsat). Geostationaarisia satelliitteja käyttävät järjestelmät vaativat täydellisen näkyvyyden satelliittiin, kun taas LEO-satelliitteja käyttävät järjestelmät sietävät esimerkiksi puiden aiheuttamia esteitä. Yleisesti voidaan kuitenkin sanoa, että satelliittipuhelimet vaativat suoran näköyhteyden satelliittiin ja siksi ne eivät yleensä toimi sisätiloissa tai ei edes välttämättä korkeiden talojen välissä ulkonakaan. Tyypillisesti satelliittilaitteita käytetään merellä ja sellaisilla alueilla missä ei ole gsm-verkkoa.

Satelliitinpuhelimella GSM-liittymään soittaminen ei ole yleensä hirveän kallista. Satelliittipuhelimesta toiseen satelliittipuhelimeen soittaessa hinta on kaksinkertainen, sillä se varaa kaksi kaistaa, ja soittaja maksaa kummankin kaistan käytöstä. 


Iridium, Thuraya vai Inmarsat

Valikoimissamme on tällä hetkellä kolmen eri valmistajan satelliittipuhelinmallia; Iridium, Inmarsat ja Thuraya. Kaikilla puhelimilla on omat hyvät ominaisuutensa ja omat parhaat kuuluvuusalueensa. Alla olevaan taulukkoon on koottu vertailun vuoksi muutamia puhelinten ominaisuuksia ja tietoa kuuluvuudesta. Autamme mielellämme oikean puhelimen valinnassa, ota rohkeasti yhteyttä!

Satelliittipuhelin Peittoalue ja kuuluvuus  Koko (cm)Paino (gr)Äänen-
 laatu
Akun kestoData-
 käyttö
ViestitPuhelut, hinnat
Iridium  9575Globaali 14x6x2,7247Vaatimaton<24hHuonoOkOk
Iridium Go Globaali 12×8,2×3,3295Vaatimaton<12hOkOkOk
ThurayaEurooppa, Läntinen Venäjä, Afrikka Namibiaan asti, Aasia Intian taakse 12,8×5,3×2,6262Hyvä>80hHyväHyväOk
Inmarsat IsatPhoneGlobaali, poislukien navat 16,9×5,2×3,6279Hyvä>80hHuonoOkEdullinen

Iridium 9575

Iridium on toimiva puhelin haastavimpiin yhteysolosuhteisiin ja ainoa suosittelemamme valinta napa-alueille ja peitteisiin olosuhteisiin. Iridiumin 66 LEO- satelliittia tarjoavat korkealaatuisia ääni- ja datayhteyksiä planeetan koko pinnan yli, myös valtamerten, aavikoiden ja napa-alueiden yli. Lisätietoa Iridium 9575 puhelimesta tästä

Iridium satelliittipuhelin haastaviin olosuhteisiin


Iridium Go

Iridium GO on kaikkialla toimiva puheyhteydellä varustettu satelliitimodemi haastaviin yhteysolosuhteisiin. Iridium Go on hyvä valinta napa-alueille ja peitteisiin olosuhteisiin; toimii lähes kaikkien maiden alueella ja ympäri meriä. Iridium Go on datanopeudeltaan hidas satelliittimodemi joka tarjoaa puheyhteyden ja kapeakaistaisen datayhteyden. Lisätietoa Iridium Go- laitteesta tästä

Iridium go satelliittilaite

Thuraya

Thuraya satelliittipuhelin on hyvä vaihtoehto kun halutaan taskukokoinen kosteudenkestävä puhelin joka pysyy melko hyvin verkossa myös kuljetusasennossa ollessaan. Thuraya puhelin toimii Thurayan omalla liittymällä tai normaalilla Elisan/Saunalahden GSM-liittymällä. Thuraya-puhelimissa voidaan siis käyttää myös Saunalahden tai Elisan sim-korttia jolloin omat puhelut seuraavat aina mukana. Lisätietoa Thuraya-satelliittipuhelimesta tästä

Thuraya satelliittipuhelin

Inmarsat Isat Phone

Inmarsatin IsatPhone on keskikokoinen satelliittipuhelin, jolla on hyvä kuuluvuus napa-alueita, vuoristoja ja pohjoisia vuonoja ja kuruja lukuunottamatta. Hyvä valinta tukikohtakäyttöön, puhelut ovat edullisia ja puheäänenlaatu on hyvä. Lisätietoa Inmarsat-satelliittipuhelimesta tästä

Inmarsat satelliittipuhelin

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä satelliittipuhelinverkko on paras?

Iridium tarjoaa kattavimman maailmanlaajuisen satelliittiyhteyden, joka kattaa tehokkaasti koko planeetan 66 Low-Earth Orbiting (LEO) -satelliitin verkostolla. Esimerkiksi Inmarsat- ja Thuraya-puhelinten satelliittiyhteydet voivat toisinaan olla heikompia, ja käyttäjien on ehkä muutettava paikkaa saadakseen paremman signaalin. Erityisesti jos matkustat liikkuvassa laivassa, lentokoneessa tai autossa, ulkoinen antenni saattaa olla tarpeen Inmarsatilla ja Thurayalla tasaisen ja luotettavamman signaalin takaamiseksi. Tällaisissa tapauksissa Iridium on paras vaihtoehto.

Ovatko satelliittipuhelimet turvallisempia kuin GSM-puhelimet?

Satelliittipuhelimen salakuuntelu on käytännössä mahdotonta, koska signaali kulkee pystysuunnassa taivasta kohti. Esimerkiksi matkapuhelinten signaali kulkee vaakasuunnassa kohti matkapuhelintorneja ja lähetyksen kautta se voidaankin helpommin siepata ja purkaa.

Mikä voi estää satelliittisignaalin?

Satelliittipuhelimen antenni tarvitsee aina selkeän näköyhteyden satelliittiin. Telineet, rakennukset, seinät ja jopa puut, jotka estävät näkyviiden satelliittiin, voivat aiheuttaa häiriöitä. Myös huono sää, kuten esimerkiksi rankkasade voi vaikuttaa satelliittisignaaliin

Onko satelliitti-WiFi hyvä?

Satelliittiinternet on erinomainen tapa saada WiFi jos asut maaseudulla tai syrjäisellä alueella, jossa GSM verkkoa ei ole.

Voinko lähettää sähköposteja satelliittipuhelimella?

Kyllä. OCENS satelliittipuhelinsähköpostipalvelu mahdollistaa sähköpostin lähettämisen ja vastaanottamisen kustannustehokkaasti satelliittipuhelimesi kautta. Palvelu toimii satelliittilaitteissa IsatPhone Pro 2, Iridium, Iridium GO!, Inmarsat FleetBroadband, BGAN, IsatHub, FleetONE ja VSAT-järjestelmässä.

Voko satelliittipuhelimesta lähettää tekstiviestejä ?

Kyllä, satelliittipuhelimista voidaan lähettää ja siihen voidaan vastaanottaa tekstiviestejä. Soittaessasi numerot tulee syöttää kansainvälisessä soittomuodossa, eli 0400123456 muuttuu numeroksi +358400123456.

Toimiiko 5G satelliitin kautta?

LEO Satellites tulee olemaan avainasemassa 5G-matkapuhelinverkkojen laajentamisessa merelle ja muille syrjäisille alueille, joita pienet soluverkot eivät kata. Loppukäyttäjälle satelliitit tarjoavat 5G-palvelujen saumattoman laajentamisen kaupungista lentokoneisiin, risteilyaluksiin ja muihin ajoneuvoihin syrjäisillä paikoilla.

Käyttävätkö satelliittipuhelimet SIM-kortteja?

Kyllä. Kuten tavallinen maanpäällinen matkapuhelintekniikka toimii, myös satelliittipuhelimet käyttävät SIM-korttia henkilökohtaisten tietojen ja muiden laitteellesi ominaisten digitaalisten tietojen siirtämiseen.

Voiko satelliittipuhelinta käyttää hotspotina?

Kyllä! Satelliittipuhelin on hyvä ratkaisu kaikille liikkeellä oleville, joiden on pysyttävä yhteydessä GSM-verkon kattavuudesta huolimatta. Satelliittipuhelimen hotspotin avulla voit liittää älypuhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen satelliitin tukemaan WiFi-hotspotiin ja vapauttaa mobiililaitteesi toimimaan kaikkialla maailmassa, jopa pohjois- ja etelänavalla.