Garmin InReach hätälähetin

Garmin Inreach hätälähetin

GARMIN INREACH

Inreach satelliittihätälähettimellä maailmanlaajuinen kuuluvuus

Inreach hätälähetitimen ominaisuudet kuvassa: globaali verkko, hätäviestit, GPS, tekstiviestit, sijainnin jakaminen, säädata

Garmin InReach on varmatoiminen kaksisuuntainen satelliittihätälähetin, jonka kuuluvuus on maailmanlaajuinen Iridumin verkon ansiosta. Varmatoiminen vaikeissakin olosuhteissa; pakkasessa, kuruissa, vuonoissa ja napa-alueilla

Hätälähetin on GSM-verkon ulkopuolelle suunniteltu vesitiivis ja pakkasen kestävä satelliittilaite, jonka avulla hätäpyyntö saadaan lähetettyä suoraan pelastusviranomaisille kun avuntarve on todellinen. Hätälähettimillä voidaan lähettää myös erilaisia vakioviestejä erikseen määritellyille sukulaisille ja tuttaville kun halutaan jakaa tietoa esimerkiksi omasta sijainnista. Hätälähettimet käyttävät satelliittitekniikkaa ja GPS-paikannusta, jonka avuilla voit myös merkitä reittipisteitä ja seurata matkantekoa Google Maps ™ -palvelussa.

KUULUVUUSSUOJAUSVIESTITKOMMUNIKAATIOTRACKINGHINTA
GlobaaliVesitiivisVakioviestit ja Vapaamuotoiset viestitKaksisuuntainen; viestien lähetys ja vastaanottoKylläEdullinen

Hätälähetin työhön ja vapaa-aikaan

Hätälähetin soveltuu kaikille maalla, merellä ja ilmassa matkaaville. Satelliittitekniikka ja hätälähettimet ovat jo vuosia tarjonneet hätäapua matkaajille auttamalla käynnistämään tuhansia pelastusoperaatioita ympäri maailmaa. Vuosien varrella vapaa-ajan harrastajat, urheilijat, valtion virastojen työntekijät, National Geographicin tutkijat ja valokuvaajat ovat hyödyntäneet hätälähettimiä ja siihen liittyvää paikannustekniikkaa. Ota sinäkin hätälähetin mukaan seuraavalle matkallesi!

Garmin InReach, vuorovaikutteinen satelliittiviestin ja hätälähetin

DeLormen valmistama inReach on pieni, pakkasenkestävä, upotustiivis sateliittihätälähetin. Laite on kaksisuuntainen, eli voit lähettää ja vastaanottaa vietejä. Lisäksi saat tarvittaessa toimivan yhteyden älypuhelimesi kanssa. Oikean liittymän avulla InReach on toimiva ja edullinen viestilaite vaativaankin viestitykseen. 

InReach SE toimii sisäisellä litium-akulla, joka on ladattavissa USB-micro liitännän kautta. Valmiusaika tunnin lähetysvälillä ja 10 minuutin välein tapahtuvalla vastaanotolla noin neljä vuorokautta. Jos laitteen pitää päällä vain osan päivästä viestien hakua ja lähettämistä varten niin virrat riittävät viikkoja. Talvella pitää huolehtia laitteen akkujen lämpimänä pitämisestä – litium akut hyytyvät pakkasessa.

InReach laitteeseen voi myös hakea sääennusteen, ennuste tulee ensimäiseksi vuorokaudeksi kuuden tunnin välein (sade, lämpötila, tuuli) ja sitten kaksi seuraavaa vuorokautta harvemmin. Ennuste tulee kansainvälisestä sääpalvelusta joten ei ole yhtä tarkka kuin kotimaiset täsmäennusteet mutta antaa kuvan tulevasta säästä.

Garmin Inreach

Inreach Vuokrahinnat

Ajalla 1.4-31.10 ensimmäisen viikon veloitus on 140 euroa, sen jälkeen 9 euroa per päivä.

Vuokraus sisältää 3 vapaamuotoista viestiä per päivä. Kaikki laitteeseen netistä tai matkapuhelimesta lähetettävät viestit lasketaan viesteihin. Viestimäärä lasketaan kumuloituvasti 3 x vuokrapäivien lukumäärä. Esiasetetut lähtevät viestit eivät kuluta kiintiötä. Ylimenevät viestit 1 euro per viesti. Tracking palvelu ei kuulu normaalihintaiseen vuokraukseen vaan on haluttaessa ostettava lisäpalveluna.

Hätäviesti ja muut viestityypit

InReach laitteella voit lähettää tekstiviestejä tai sähköpostia. Jos lähetät Inreach-laitteestasi tekstiviestin GSM-puhelimeen, voit myös vastata viestiin tekstiviestillä. Viestin vastaanottaja voi vastata inReachin lähettämään viestiin halutessaan myös web-lomakkeella. Näin viesti säilyy verkossa ja lähetetään inReach-laitteeseen kun laitteeseen kytketään virta päälle. Viestin lukeminen onnistuu suoraan inReach-laitteesta tai vaihtoehtoisesti älypuhelimestasi kun olet liittänyt inReach-laitteesi älypuhelimeesi.
Vastaanottajien puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet voi valita puhelimen osoitekirjasta. Kaikki viestit sisältävät lähettäjän GPS koordinaatit, ohjelmoidun viestin ja sähköpostiviesti myös linkin sijainnin näyttävään karttapalveluun.

Hätäviestien lisäksi laitteella voidaan lähettää vapaamuotoisia viestejä ja esivalittuja viestejä joissa viesti ja viestin vastaanottajat on määritellään ennakkoon valmiiksi ennen laitteen käyttöönottoa. Vapaamuotoinen viesti voidaan lähettää mihin tahansa sähköpostiosoitteeseen, facebookkiin tai twitteriin. 

InReach laitteesta voit halutessasi käynnistää ja pysäyttää tracking-seurannan joka näkyy karttapohjalla. Tracking-toiminto voidaan ohjelmoida lähettämään viestejä karttapohjaan 10 minuutin välein ja siitä harvemmin aina neljän tunnin lähetysväliin saakka. Tarvittaessa netin käyttäjille voidaan antaa lupa lähettää inReach laitteen omistajalle paikannuspyyntö

InReach Käyttöohjeita

Vuokrattavat InReach-laitteet toimitetaan asiakkaille aina aktivoituna ja käyttövalmiina. Älä siis yritä itse aktivoida vuokrattua laitetta. 

Kun InReach laitteesta lähettää viestin suomalaisiin matkapuhelimiin niin puhelimessa viestin lähettäjänä näkyy Saunalahden ( +35845xxx ) numero. Kun vastaanottajana on jonkin muun maan numero niin lähettäjänä näkyvä numero on muu kuin Saunalahti. Tällöin on erityisen tärkeää testata viestiliikenne ennen hätälähettimen käyttöönottoa molempiin suuntiin. Hätäviestiä ei voi kuitenkaan testata.

Laitteessa on litium-akut. Harkitse varavirtalähteen mukanaoloa.

Ollessaan päällä inReach vastaanottaa tulevia viestejä 10 tai 20 minuutin välein, riippuen laitteen asetuksista. Jatkuvankin kuuntelun voi laittaa päälle, mutta sen kuluttaa akkua turhaan. Jos odottaa viestiä niin laitteen voi pakottaa hakemaan viestit heti valitsemalla Check valikosta. Valintanäppäin on väkänen oikealla. Virrat menevät päälle painamalla pitkään tuota väkäs-näppäintäVirrat sammutetaan painamalla pitään tuota väkäs-näppäintä ja valitsemmalla Power Off.

Lähetettäessä viestejä laitteen on oltava päällä kunnes näytön yläreunassa oleva lähetys-vastaanottokuvake pysähtyy. Voit varmistaa viestin lähtemisen Messages valikosta.

Matkustettaessa Venäjälle tai Venäjän aluevesille on puhelin rekisteröitävä Venäjälle käytettäväksi – muuten puhelin ei toimi. InReach on BSD laite eli imei-numero riittää rekisteröintiin. Rekisteröinti Iridium käyttöön Venäjällä

Hätäviestin lähettäminen

Hätäviestin lähettämiseen on kolme tapaa:

 1. Valitse valikosta SOS-valinta. 
 2. Siirrä SOS napin kansi laitteen sivulla ja paina SOS nappia siten, että lähetys aktivoituu. 
 3. Jos virrat ovat pois päältä, avaa SOS-napin kansi laitteen sivulla ja paina SOS-nappia 3 sekuntia. Laite käynnistyy ja alkaa lähettää SOS-viestiä.

Hätäviestin voi peruuttaa painamalla hätäviestin aikana SOS-nappulaa yli 5 sekuntia tai valitsemalla peruutuksen valikoista.

Hätäviestiä lähetettäessä kannattaa pyrkiä viemään laite aukealle paikalle jossa se voi tehdä satelliittipaikannuksen ja hätäviestin lähettämisen mahdollisimman nopeasti. Jos et pääse ulos niin laita laite ikkunalle – viesti lähtee siitäkin. Telttakangas ei yleensä estä viestin lähettämistä .Autossa ollessa laite kannattaa laittaa ulos – jotkin ikkunoiden käsittelyt estävät radiosignaaleja.

Kansainvälinen hätäkeskus on käyttäjään yhteydessä saatuaan hätäviestin – seuraa siis saapuvia viestejä jos voit. Jätä laite päälle kunnes apu saapuu

Valmiit viestit –  lähettäminen

 • InReach-laitteelle voidaan jo ennen matkalle lähtöä määritellä ns. esivalittuja viestejä, joissa viesti ja vastaanottajat on jo valmiiksi ohjelmoitu Ir-Reach-laitteelle laitteen vuokraajan tarpeiden mukaisesti
 • Valitse valikoista Preset. Valitse sitten viesti. Viesti ja vastaanottajat on jo valittu ohjelmointivaiheessa.
 • Jos haluat nämä viestit näkymään myös yleisesti jakoon laitettavalla karttapohjalla niin tämä on tehtävä käyttäjän omissa asetuksissa. Mainitse tästä varauksen  yhteydessä niin opastamme mitä tehtä.

Pikatekstiviestit

 • InReach-laitteella voi lähettää vapaamuotoisia viestejä kirjoittamalla teksti nuolinäppäimistön avulla.
 • Haluttaessa voidaan käyttää myös laitteelle määriteltäviä pikaviestipohjia, joita voidaan muokata käytössä tarpeen mukaan. 
 • Vastaanottajan voi kirjoittaa näppäimistöltä tai valita ohjelmointivaiheessa asetetuista vastaanottajista.
  • Valitse valikoista Message ja valitse New Message. Voit lisätä vastaanottajan puhelinnumeron painamalla oikeanpuoleista väkäs-näppäintä. Puhelinnumero tulee aloittaa + merkillä, esim. +358….
  • Esiohjelmoiduista vastaanottajista voi valita siirtymällä edellisen kohdan sijaan nuolinäppäimellä oikealle kohtaan Select ja valitsemalla taas väkäs-näppäimellä
 • Takaisinpäin valikoissa pääsee aina vasemman puolen rasti-näppäimellä
 • Samaan tapaan siirrytään nuolinäppäimillä Message kohtaan jossa voidaan kirjoittaa vapaamuotoinen viesti.
 • Jos haluat sijaintipisteen näkyvän myös kartalla jossa tracking pisteet näkyvät, niin valitse viestin vastaanottajaksi myös MapShare. MapShare kartan jako on kuitenkin aktivoitava, mainitse tästä tarpeesta varauksen  yhteydess niin opastamme mitä tehdä.

Tracking-palvelu

 • Tracking palvelu ei kuulu normaalihintaiseen vuokraukseen vaan on haluttaessa ostettava lisäpalveluna.
 • Valitse valikoista Tracking ja sieltä Start Tracking
 • Voit jakaa linkin ystävillesi Tracking tietoon Share-valinnan kautta.
 • Jos sammutat laitteen niin tracking loppuu. Se on aktivoitava uudestaan jos haluat seurannan jatkuvan virtojen kytkemisen jälkeen.
 • Jos haluat nämä viestit näkymään myös yleisesti jakoon laitettavalla karttapohjalla niin tämä on tehtävä käyttäjän omissa asetuksissa. Mainitse tästä varauksen  yhteydessä niin opastamme mitä tehtä.

Säätiedon haku

 • Siirry kohtaan Weather
 • Siirry kohtaan My Location
 • Valitse väkäsnäppäimellä
 • Säätiedon haussa menee aikansa. Jätä laite avoimelle paikalle hakemaan tietoja.

Älypuhelinyhteydestä

Vuokrahinta ei sisällä älypuhelinyhteyden ohjelmointia, mutta sen voi tehdä myös itse tai tilata tehtynä erillishintaan jos sille on tarvetta. 

 • Lataa puhelimesi sovelluskaupasta sovellus hakemalla Garmin Earthmate. Tämä ohelma toimii malleilla Inreach Mini ja Inreach SE Plus. Ei mallilla 66i.
 • Älypuhelinmessa olevalla ohjelmalla voit lukea ja kirjoittaa vapaamuotoisia viestejä ja käyttää puhelimen osoitekirjaa – eli viestitellä aivan kuten puhelimella!
 • Tämä ei ole välttämätöntä mutta voi tehdä: synkronoi älypuhelinsovellus tilin kanssa. Synkronointiin tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan jonka olet saanut sähköpostissa tai pyytämällä Savantumilta.

Tarvittavat tiedot InReach aktivointiin

Tarvitsemme allaolevat tiedot InReach laitteiden aktivointiin. Voit lähettää tiedot sähköpostin tekstinä tai vaikkapa word-tiedostona.

Hätä-viestin tiedot

1. Käyttäjän tiedot

 • Käyttäjän etunimi, sukunim, sähköpostiosoite
 • Käyttäjän ensisijainen puhelinnumero josta yritetään tavoittaa hätätilanteessa, anna numero kansainvälisessä muodossa 00 maannumero jne:
 • Käyttäjän toissijainen puhelinnumero josta yritetään tavoittaa hätätilanteessa, anna numero kansainvälisessä muodossa 00 maannumero jne:
 • Käyttäjän osoite
 • Käyttäjän kansalaisuus
 • Käyttäjän sukupuoli
 • Muuta vapaamuotoista (englanniksi) tietoa käyttäjästä tai esim. matkaohjelmasta joka voi auttaa hätäkeskusta järjestämään apua. Voi olla myös esim. web-linkki. Hätäkeskus on englanninkielinen joten ko. tiedon pitäisi olla englanniksi. Mainitse myös käyttötilanteen tai matkustuken ajankohta – esimerkiksi elokuu 2021. Tekstin pituus enintään 500 merkkiä.

2. Ensisijaisen hätäkontaktin tiedot

Tiedot henkilöstä johon hätäkeskus on yhteydessä saatuaan hätäviestin. Hänen kauttaa pyritään saamaan lisätietoja tilanteesta (matkaohjelma ym) ja hänet pidetään tietoisena tilanteen etenemisestä. Huomaa, että ainakin toistaiseksi kansainvälisen hätäkeskuksen henkilökunta puhuu englantia, ei suomea.

 • Ensisijaisen hätäkontaktin etunimi, sukunim, sähköpostiosoite
 • Ensisijaisen hätäkontaktin puhelinnumero, anna numero kansainvälisessä muodossa 00 maannumero jne..
 • Ensisijaisen hätäkontaktin toinen puhelinnumero (jos on), anna numero kansainvälisessä muodossa 00 maannumero jne..
 • Ensisijaisen hätäkontaktin suhde käyttäjään, valitse: muu / puoliso / sukulainen / työkaveri / ystävä

3. Toissijaisen hätäkontaktin tiedot

Tiedot toisesta henkilöstä johon hätäkeskus on yhteydessä saatuaan hätäviestin. Häneen ollaan yhteydessä jos ensijaista hätäkontaktiin ei saada yhteyttä. Hänen kauttaa pyritään saamaan lisätietoja tilanteesta (matkaohjelma ym) ja hänet pidetään tietoisena tilanteen etenemisestä. Huomaa, että ainakin toistaiseksi kansainvälisen hätäkeskuksen henkilökunta puhuu englantia, ei suomea.

 • Toissijaisen hätäkontaktin etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite
 • Toissijaisen hätäkontaktin puhelinnumero, anna numero kansainvälisessä muodossa 00 maannumero jne:
 • Toissijaisen hätäkontaktin toinen puhelinnumero (jos on), anna numero kansainvälisessä muodossa 00 maannumero jne:
 • Toissijaisen hätäkontaktin suhde käyttäjään, valitse: muu / puoliso / sukulainen / työkaveri / ystävä

Hätäviesti käsitellään aina hätäviestinä riippumatta siitä pystytäänkö käyttäjää, ensi- tai toissijaista hätäkontaktia tavoittamaan! Hätäviesti käynnistää pelastustoimenpiteet! Ota yhteyttä meihin jos haluat lisätietoja!

4. Valmiit viestit

Kolme valmista vietiä kuuluu asetusten oletuksiin ja ne tulisi täyttää viestin ja vastaanottajien osalta.
Valmiita viestejä ei voi muuttaa tekstin eikä vastaanottajien osalta ohjelmoinnin jälkeen. Itse määritellyn viestin lisäksi lähtevään viestiin tulee koordinaatit ja linkki jossa ko. karttapiste aukeaa karttapalvelussa.

Ensimäinen valmis viesti

 •  viestin sisältö, enintään 160 merkkiä:
 • Sähköpostiosoitteet johon kyseinen viesti lähetetään (max 5 kpl)
 • Puhelinnumerot (muodossa 00358yyxxxxxxx) johon kyseinen viesti lähetetään (max 5 kpl)
 • Esimerkkiviesti: Täällä kaikki hyvin

Toinen valmis viesti

 • viestin sisältö, enintään 160 merkkiä:
 • Sähköpostiosoitteet johon kyseinen viesti lähetetään (max 5 kpl)
 • Puhelinnumerot (muodossa 00358yyxxxxxxx) johon kyseinen viesti lähetetään (max 5 kpl)
 • Esimerkkiviesti: Viivästystä mutta ei hätää.

Kolmas valmis viesti

 • viestin sisältö, enintään 160 merkkiä:
 • Sähköpostiosoitteet johon kyseinen viesti lähetetään (max 5 kpl)
 • Puhelinnumerot (muodossa 00358yyxxxxxxx) johon kyseinen viesti lähetetään (max 5 kpl)
 • Esimerkkiviesti: tarvitsemme kyydin pois maastosta. Ei hätä.

Pikaviestipohjan sisältö (valinnainen)

Pikaviestipohjan maksimipituus on 160 merkkiä. Pikaviestipohjia voi määritellä InReach vuokralaitteelle enintään 5. Viestipohjan voi napata sitten käyttöön kirjoittamisen vähäntämiseksi ja sen voi muokata ja lähettää osoitekirjan vastaanottajalle tai kenelle tahansa (Inreach minissä).

Osoitekirjan tiedot (valinnainen)

Vuokratun In-Reach laitteen osoitekirjaan voidaan ohjelmoida enintään viiden yhteyshenkilön tiedot
Kustakin yhteyshenkilöstä tarvitaan seuraavat tiedot:

 • Etunimi ja sukunimi
 • Sähköpostiosoite (ei välttämätön)
 • Ensimmäisen vastaanottajan gsm-puhelinnumero(ei välttämätön)