Laitesuositukset ja asiakkaiden käyttökokemuksia

Satelliittilaitteet ja dataratkaisut purjehtijoille ja merenkävijöille tarjoaa Savantum Oy

LAITESUOSITUKSET JA ASIAKKAIDEN KOKEMUKSIA

Valitse satelliittilaite käyttötarpeen ja matkakohteen mukaan

Valitse oikea laite käyttötarpeidesi mukaan. Olemme koonneet oheen suosituksia valvomoihinmerellä liikkujille tai Lappiin. Jos et löydä vastauksia oheisilta nettisivuiltamme, ota yhteyttä, niin opastamme mielellämme valitsemaan oikeat satelliittilaitteet.

Vakituiseen asiakaskuntaamme kuuluvat mm. pelastuslaitokset ja turvallisuusalan yritykset, sähkölaitokset, retkeijilät ja lapinkävijät, purjehtijat, vuorikiipeilijät, metsästäjät ja kalastajat. Myös arkeologit, kehitysyhteistyössä mukana olevat tahot ja toimittajat kuuluvat laitteiden pääasiallisiin käyttäjhiin. Alla asiakkaidemme kokemuksia laitteiden käytöstä.

Asiakaskokemuksia satelliittilaitteiden käytöstä

Inreach SE Plus, Cobham Explorer 510 BGAN “Onnekseni löysin Savantum Oy:n yhteystiedot netistä hakiessani tietoa gps-laitteista ja niiden vuokraajista. Savantumin Pentti toimitti asiantuntevan palvelun sekä vuokralaitteet toimivine liittymimeen ja asetuksineen talvivaellukselleni hiihtäessäni läpi Suomen 1 700 km. Oli turvallista vaeltaa, kun tiesi yhteyksien pelaavan mobiiliverkon ulottumattomissakin. Turvallisuuden lisäksi sain blogiani varten myös datayhteyden kuvien ja tekstien välittämiseksi satelliitin kautta. Kiitoksia vielä erinomaisesta palvelusta. Terveisin Jukka, suomiretket.fi”

Inmarsat IsatPro, aurinkokenno. Vuorikiipeilyretki “Nyt on Argentiinasta palattu. Puhelin osoittautui korvaamattomaksi evakuointia selvitellessä. 5000 metrissä iski kova nenäverenvuoto, joka ei rauhoittunut edes perusleirissä. Onneksi vakuutusyhtiö toimi hienosti helikopteria järjestäessä. Suurilla vuorilla ei kaikki aina mene putkeen Puhelin oli myös oiva apu säätietojen päivityksissä.”

Inmarsat IsatPro, Atlantinylipurjehdys“Käytin satelliittipuhelinta Atlantin ylityspurjehduksella tekstiviesteihin, joilla ilmoitin läheisilleni matkamme etenemisestä. Olin erittäin tyytyväinen, että satelliittipuhelin oli käytettävissä ajatellen erityisesti yhteydenottotarpeita mahdollisessa hätätilanteessa. Satellittipuhelimen helppo ja selkeä käyttölogiikka ja riippumattomuus veneen omista virtalähteistä tekee siitä minun saamani vaikutelman mukaan avomeripurjehduksessa erittäin perustellun varmistuksen perinteiselle radiopuhelimiin perustuvalle kommunikaatiolle. Terv Esko”

Inreach SE. Lapinvaellus“Kiitos, pelasi hienosti. Hyvä ja helppo vehje. Markus L”

InReach SE. Lapinvaellus“Laite toimi hienosti ja lapsetkin olisivat osanneet lähettää hätäviestin ilman ohjeitani. Hieno peli! Vaimokin sai olla luottavaisin mielin koko reissumme ajan. Kari”

Inreach SE. Työkeikka Afrikkaan “Nigerian matka sujui ongelmitta ja InReach lähetin toimi erinomaisesti. Loistava väline tällaisille alueille matkustettaessa. Terv Antti”

Iridium Motorola 9505A, Kiipeilyreissu Kiinan vuorille“Kiitos vielä kerran hienosta vehkeestä, toimi kuin junan vessa ja antoi riittävästi turvallisuutta Kiinan ja Tadjikistanin vuoristo- olosuhteisiin.” Teemu Saarikivi / Vikunja Oy”

Iridium datasarja, Iridium puheaikaa, Ocens optimoitu sähköposti, Ocens Weather Net, Ocens Grip Explorer, Fastmail sähköposti, Purjehdus Karibialle“Kokemuksia helmikuussa 2010: Sähköpostit ja sääohjelmat ovat toimineet hyvin. Olen käyttänyt sääohjelmaa niin, että olen hiirellä piirtänyt karttaan alueen, josta otan tuulitiedot. Sieltä pystyy myös valitsemaan tiedostoluettelosta haettavia tietoja erikseen, mutta en ole käyttänyt niitä. Otimme ylityksessä säätiedot ja ne auttoivat meitä kiertämään tuulettomat alueet ja varautumaan kovan tuulen päiviin. Voin suositella näitä kaikille.”

Iridium 9505A, Kesävaellus Käsivarren tuntureille“Oli hyvä, että ymmärsin sen vuokrata! Käsivarren tuntureilla oli todellinen myrsky pari päivää ja kaikki lennot oli peruttu. Porukat olivat melko hädässä ja tällä puhelimella sain yhden perheen pelastetuksi. Samalla itsekin saimme tietää, ettei koko päivänä lennetä ainuttakaan lentoa, vaikka meidät piti noutaa klo 18. 22.7. Puhelimen avulla selvisi, että lentokone noutaa meidät seuraavana aamuna klo 9, kuten tekikin. Ilman puhelinta olisimme olleet hieman vaikeuksissa ja tuo perhe tosi pulassa. Puhelin toimi tosi hyvin. En enää lähde tuntureille ilman sitä, vaikka se keventääkin matkakassaa, niin se antaa todellisen turvallisuuden tunteen. Tuntureiden takaa juoksee hyväkuntoinenkin mies vajaan vuorokauden ilman rinkkaa apua hakemaan – siinä ajassa moni vuotaa kuiviin, jos sellainen haaveri sattuu. Terveisin, Matti Salonen”

Iridum 9575. Lapinvaellus Ei vaan päässyt kopteri hakemaan aivan sovittuna ajankohtana! ? kiitos puhelimen lainasta. Se toimi hyvin ja hyvä että oli mukana!

Iridum 9575. Lapinvaellus “Puhelin tosiaan toimi moitteetta pienen opettelun jälkeen, ja kiitän vielä myös jouhevasta puhelimen toimituksestanne Tikkurilan asemalle! Teimme 12 päivän kalastusvaelluksen Ruotsin lapissa lähellä Norjan rajaa. Tarkemmin ottaen Arjeplogin läänissä Mavasjärvestä hieman kaakkoon. Yksi meidän porukasta täytti retken aikana pyöreitä vuosia, emmekä olleet kertoneet hänelle mukanamme olleesta satelliittipuhelimesta. Itse syntymäpäivänä saivat sitten hänen läheisensä soittaa hänelle onnittelunsa ikään kuin yllätyksenä. Valitettavasti samalle päivänsankarille puhkesi hieman myöhemmin hammastulehdus, joka alkoi ilmeisesti heijastua haitallisesti myös hänen sydämensä toimintaan. Satelliittipuhelimen ansiosta saatoimme onneksi asettua leiripaikan suhteen aloillemme loppureissun ajaksi, ja sovimme puhelimen avulla myöhemmin kopterikyydityksen takaisin siviiliin.Tämä reissumme oli ensimmäinen, jossa satelliittipuhelin on ollut mukanamme. Täytyy sanoa, että se oli meille ainakin tällä kerralla ehdottomasti vuokrahintansa väärtti!” 

Iridium, Vuorikiipeily Kazakstanissa “Matka meni ilman isompia haavereita omalta osalta. Puhelimesta oli hyötyäu yhteydenpidossa kotiväelle sekä ystäviin. Saksalainen ystäväni sairastui ja puhelimella hoidettiin yhteydenpito vakuutusyhtiöön ja saksalaisiin lääkäreihin. Vuoristoisesta alueesta huolimatta yhteydet pelitti hyvin” 

Motorola 9505A, Matka eteläiseen Afrikkaan “Kiitos toimivasta vuokrapuhelimesta joka toimi moitteettomasti kaikilla alueilla missä olimme (Tanzania, Botswana ja Kenia). Ystävällisin terveisin, Denis Hamro-Drotz”

Spot, Vapaalaskua Abiskossa.“Laite on ihan pätevä peli, viestit kyllä meni heti perille, kun vain antoi sen rauhassa hoitaa hommansa. Kiitos hyvästä palvelusta! -JP. Tolonen-“

SPOT“Noin sivuhuomiona, SPOT on jossain määrin ylittänyt odotukset. Viestit näyttävät pohjoisessakin menevän läpi oikein hyvällä todennäköisyydellä. Tyttöystäväkin oli mielissään, kun sai katsella kesän yksinvaelluksella missä kuljen. Valtteri Kokkoniemi”

Thrane 150, Inmarsat Fleet Broad Band, Purjehdusta Atlantilla ja Karibialla “Laite toimi kokonaisuudessaan virheettömästi, ei edes katkonut puheluita ja kaikki ARC:n lähettämät tiedotteet tulivat perille —- siis KIITOS, olen neuvonut kyselijöitä kääntymään puoleesi, tyytyväisempää asiakasta ei voi olla. terv Kari Lattu “

Thuraya SO-2510, Kesävaellus Lappiin“Puhelinta käytettiin Ruotsin Lapissa, toiminta OK, nopea kytkeytymisaika, kätevä. Tekstiviestit Elisan GSM-liittymistä Thurayan pre paid kortille toimivat hyvin. Tv Jaakko Madekivi”

Asiakkaiden hiihtovaellus Kaldoaivin erämaahan 03/2020:

Linkit asiakkaiden Artikkeleihin

Purjehdusreissu Kanarialle ja takaisin

Kiireetöntä veneilyä välimerelle Iridium 9505A, datasarja, Netlimiter ohjelmoitava palomuuri, Skype-in – Skype-out yhdistelmä, Rebtel-nettipuhelut matkapuhelimesta ja matkapuhelimeen, Ocens-optimoitu sähköposti. Myynti, konsultointi, koulutus.

Grönlanti sivusuunnassa Iridium 9555, lisäakut

Autoreissu Siperiaan Thuraya ja optimoitu sähköposti

Vuorikiipeily Himalayalla Iridium Motorola 9505A

Polkupyörällä USA:n halki Ericsson R290