Iridium OpenPort

Iridium Openport satelliittidatajärjestelmä

IRIDIUM OPENPORT


IRIDIUM OpenPort satelliittidatajärjestelmä

Iridium OpenPort / Pilot on korvautunut Iridium Certus tuoteilla. Iridium Certus laitteet toimivat kuitenkin normaalisti ja niiden etuna on edullinen kuukausihinta. Jos siirrettävä data on satelliittioptimoitua sää/sähköpostia niin Iridium OpenPort / Pilot on hyvä ratkaisu jatkaa käyttöä. Uusia laiteita ei myydä.

Iridium OpenPort satelliittidatalaite on ehdottoman hyvä valinta kun halutaan jatkuvasti toimiva hyvätasoinen puhe- ja datayhteys joka toimii myös liikkuvassa ajoneuvossa ja vaativissa maasto-olosuhteissa kuten kuruissa, vuoristoissa ja rakennetuilla alueilla. Laite toimii kaikkialla maapallolla ja katvealueet ovat pieniä matalantason satelliittiverkon ansioista.

Iridium Open Port on keskinopea sähköpostin ja internetin käytön mahdollistava satelliittidatajärjestelmä joka tarjoaa maailmanlaajuisen kattavuuden. Datanopeus vaihtelee, maksimissaan se on 128 kb/s. Open Port tarjoaa myös hyvän puheäänenlaadun – jopa 3 linjaa samaan aikaan. Puheyhteyttä voi käyttää myös samaan aikaan kun datayhteyttä. Puhelimena voi käyttää Open Portin omia puhelimia, mutta siihen voi liittää myös vaikkapa langattoman dect-puhelimen jolloin saadaan oma langaton puhelinverkko. 

OpenPort asennus ja käyttö on erittäin yksinkertaista. Iridium Open Port muodostaa datayhteyden itsenäisesti ilman PC:tä ja tarjoaa ethernet-liitännän. Tuohon ethernet-liitäntään voidaan liittää windows-pc, MAC tai vaikkapa WLAN tukiasema jota kautta yhteys voidaan tarjota vaikkapa WLAN ominaisuuden omaaville matkapuhelimille tai PDA laitteille. Esim WLANilla varustettu Nokian puhelin voi hakea sähköpostit ongelmitta. 
Tarjous toistaiseksi: 

 • tarjoamme langattoman DECT puhelimen ja 2 luuria ilman veloitusta mukaan. IP54 suojattu luuri kestää myös kannella!
 • wlan tukiasema veloituksetta mukaan.

Datasiirto ja Sähköpostin käyttö 

Sähköpostin käyttö onnistuu samaan tapaan kuin adsl-verkon/3G verkon yhteydellä. Automaattisesti avautuva pakettidatayhteys

Webin käyttö 

Webin käyttö onnistuu ilman ongelmia. Laajakaistapalveluilla voi käyttää myös web-mailia mutta ahkerassa käytössä kannattaa käyttää sähköpostiohelmaa (esim. Thundirbird) jolloin siiretty datamäärä pienenee merkittävästi. Esim. Gmailiin sähköpostit voi hakea sähköpostiohjelmilla.
Laajakaistapalveluilla voi myös päivittää blogeja webbikäyttöliittymällä. Tällöinkin ahkerammassa käytössä blogiin kannattaa lähettää päivitykset sähköpostilla.

Jos haluaa selailla uutissivustoja kannattaa käyttää sivustojen mobiiliversioita – niissä kuvat ovat pienempiä ja kuvien “taustadata” on pienempää. Tekstisivustot ovat vielä parempi vaihtoehto vaikkakin ovat harvinaisia.
Kuvien latauksen poisto selaimessa poistaa kuvien lataamisen mutta ei sivujen “taustadatan” lataamista – lisäksi nykyisten sivujen käyttö on lähes mahdotonta kun navigointikuvien vaihtoehtoistekstejä ei käytetä.

Vuokrahinnat

Ensimmäisen viikon vuokra on 220 eur, sen jälkeen 19 euroa per päivä.

Puhelu- ja viestihinnat

 • Soitetut puhelut maksavat 2,24 USD/min + alv. Huom. hinnat USD. Soittaminen laitteella on edullista, soittaminen ulkomailta Suomeen usein edullisempaa kuin soittaminen GSM-verkosta
 • Puhelujen vastaanotto on ilmaista käytettäessä liittymän suoraan numeroa
 • OpenPorteilla on puhelujen vastaanottoa varten normaalimuneron lisäksi oma yhdysvaltalainen puhelinnumeronsa joka siirtyy OpenPorttiin. Tuo numero on normaali amerikkalainen numero eli siihen voi soittaa muutamalla sentillä per minuutti tai jopa ilmaiseksi. Puhelimelta laskutetaan sitten normaalin OpenPortista soittohinnan mukainen vastaanottomaksu
 • Yhdysvaltalaisen numeron lisäksi OpenPortilla on oma “maanumeronsa”, soittohinta sen numeron kautta puhelimeen vaihtelee riippuen mitä operaattoria käyttää – yleensä soittajalle kallis – vaikka OpenPortin käyttäjälle ilmainen vastaanotto.
 • OpenPortilla on mahdollista toteuttaa lisänä privaatti tuleva ja lähtevä linja myös vaikka yhdelle matkustajalle – suora yhteys langattomaan puhelimeen.
 • OpenPorttiin voi helposti liittää tarvittaessa DECT puhelimen jolla saa langattoman puhelinyhteyden 50-300 metrin alueelle
 • Data maksaa 19,32 USD/MB + alv. 

Käyttöohjeita ja huomioita

 • Kolme tulevaa ja lähtevää linjaa – suora linja esim isännälle ja vieraille
 • OpenPortiin voi liittää WLAN tukiaseman jolloin datayhteyttä voi helposti käyttää useampi henkilö tai laite
 • Antennin halkaisija noin 60 cm, ei mikään reppulaite
 • Datanopeus vaihtelee, esteet pienentävät datanopeutta mutta harvoin katkaisevat sen kokonaan
 • Virrankulutus noin 18W, vaatii virtalähteen tai tukevamman akuston.